Bel Nordic

Hållbart inredningskoncept på riktigt

Låt oss presentera Bel Nordics nya fräscha kontor i hjärtat av Malmö!

Vi fick uppdraget att flytta hela verksamheten från Helsingborg till dessa nu nyrenoverade lokaler i Malmö med allt vad det innebär. Ett fullserviceuppdrag där vi bistått med vår kompetens och rådgivning kring allt från förhandling med fastighetsägare till ett slutligen av oss komplett levererat inredningskoncept där förädlat återbruk verkligen får ta plats.

Bel Nordic tar hållbarhetsfrågan på stort allvar har en stark ambition att aktivt bidra till den cirkulära ekonomi och bygger sina produkter och egna verksamhet kring de fem ledorden:

•Refuse – Onödiga element
•Reduce – Användandet av material
•Reuse – Så mycket som bara möjligt
•Restore – Befintliga resurser genom upcycling eller användning av förnyelsebara material
•Recycle – Ansvarstagande av förpackningsavfall

Därför var det givetvis en självklarhet att applicera detta i största möjliga utsträckning även på inredningen i sitt nya kontor – vilket är just vår expertis att förverkliga.

Samtliga stoppade möbler är återbrukade och har i vår möbelateljé omsorgsfullt synats och restaurerats. Kontorsstolen HÅG Capisco från Flokk vid varje arbetsplats, den komfortabla Monroe från Kinnarps i mötesrummen, Studio & Eye från Johanson Design och Ziv från Edsbyn har alla klätts om i nya fina tyger från Nevotex och därmed fått sin livscykel avsevärt förlängd. Så även bordsunderrenden som har lackerats och gamla slitna bänkskivor vi folierat.

Med en färgsättning i gröna, naturliga och jordnära toner har vi skapat en lugn och trivsam kontorsmiljö som är både harmonisk och välbalanserad samtidigt som det knyter an till bolagets varumärkesprofil. Hållbara och naturliga materialval med mycket inslag av trä, grönska och varma textilgolv från Interface ger liv till lokalerna och skapar en känsla av tidlös skönhet där vi hoppas att Bel Nordic ska trivas fint under många år framöver!

Nordgröna design

Fler Projekt