Inredningskoncept

Ett färdigställt kontorsrum efter inredningskoncept

Cirkulär inredningslösningar för ert företag - En hållbar väg framåt

Det nyproduceras möbler bara i Sverige till ett värde av närmare 25 miljarder kr årligen, där enbart kontorsmöbler står för ca 20%. Möbler som många gånger enbart används i några år, tills dess att ett företag ska byta lokaler, genomgå en omorganisation eller bara fräscha upp och modernisera miljöer. Det kastas fortfarande än idag oerhört stora mängder av fina kvalitetsmöbler varje år, och det är någonting vi tillsammans behöver skapa en förändring kring. 

Vad är cirkulära inredningslösningar?

Cirkulära inredningslösningar innebär att företag tar ett helhetsgrepp på sina inredningsbehov med fokus på hållbarhet och återvinning. Genom att i första hand se till vad man faktiskt redan har, och om det går att återanvända. Om inte i befintligt skick – så kanske efter en möbelrestaurering, där man klär om i nya tyger exempelvis.

Finns det ett behov att fylla på med nya möbler – så kan man i första hand tänka “andra hand”. Att man köper reuse/återbrukade- istället för nyproducerade möbler i så stor uträckning som möjligt. Till det man inte får tag i på andrahandsmarknaden kan man också göra medvetna och hållbara val.

Genom att välja högkvalitativa möbler och material som kan återanvändas, repareras eller återvinnas – möjliggörs ett cirkulerande av produkten i ett nästa led, vilket minimerar och miljöpåverkan och resursförbrukningen. 

Fördelar med cirkulära inredningslösningar

  • Det är miljövänligt

    Genom att återanvända och återvinna material bidrar du som företag till att minska avfall och koldioxidutsläpp. Detta är ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid.

  • Det är kostnadseffektivt

    På lång sikt sparar du pengar genom att implementera cirkulära inredningslösningar, då du minskar behovet av ständiga nyinköp. Oftast är det tyget som blir slitet eller omodernt, inte produktens design. Genom att tapetsera om med nya tyger så sparar du både på miljön och dina pengar, samtidigt som du får en möbel som står sig fint i många år framöver.

  • Det är varumärkesbyggande att vara ansvarsfull

    Idag är det nära på ett måste för företag att satsa på hållbarhet och ha en uttalad miljöpolicy.  Cirkulära inredningslösningar hjälpe till att stärka ert varumärke och attrahera miljömedvetna kunder och medarbetare.

Implementering av cirkulära inredningslösningar

1. Inventerng & Analys

Börja med att analysera de nuvarande inredningslösningarna och identifiera vilka möbler och material som kan återanvändas eller återvinnas. Fotodokumentera och upprätta en detaljerad inventarielista. Tiden ni lägger här har ni igen i ett senare skede.

2. Val av hållbara material

Välj möbler och inredning gjorda av hållbara material som trä från hållbart skogsbruk, återvunnen plast eller metall som även kan cirkuleras i framtiden.

3. Samarbeta med Cirkulära leverantörer

Arbeta med leverantörer som erbjuder cirkulära lösningar och kan ta tillbaka produkter och förädla eller renovera för en utökad livslängd.

Design för lång livslängd

Investera i tidlös och hållbar design som tål både ögats- och använandets slitage. På sikt är det en investering som återbetalar sig många gånger om.

Vi hjälper er att komma igång

Vår expertis kring hållbara inredningslösningar sträcker sig mer än 20 år tillbaka i tiden. Sedan 2016 som ansvariga för hela kedjan, där vi fram tills idag hjälpt hundratals företag med cirkulära möbelflöden. Våra projekt spänner sig mellan allt från det mindre kontoret till stora miljardomsättande bolag. 

Att implementera cirkulära inredningsmodeller är ett effektivt sätt för er som företag att bidra till en mer hållbar framtid, samtidigt som de skapar en inspirerande och modern arbetsmiljö. Genom att ta ansvar för era inredningsval kan ni inte bara minska er miljöpåverkan utan även stärka varumärket och förbättra lönsamheten på lång sikt.

Kontakta oss redan idag för en konsultation om hur vi kan hjälpa er.

Cirkulära Inredningskoncept i 5 steg

Mood Board

Vi har ett uppstartsmöte där vi lär känna dig och era behov och förutsättningar. Vi får en känsla av vad ni eftersöker och skapar därefter en mood board

Designförslag

Vi tar fram en färgsättning och väljer omsorgsfullt material. Vi hittar den optimala möbleringen och väljer ut rätt produkter för rätt plats.

3D-Ritningar

Vi ritar upp inredningsförslaget i 3D med stor detaljrikedom. Allt för att ge dig som kund en så realistisk uppfattning av slutresultatet som möjligt.

Presentation & Offert

Vi presenterar vårt inredningsförslag över ett möte. Du får känna och klämma på materialprover, se konceptet i sin helhet och en offert i handen.

Leverans & Montering

När möbler och inredning är omklädda/lackerade, Gardiner uppsydda etc så bokar vi in en dag och tid för leverans och montering.

Reduce through Reuse

Vårt mål är att skapa ett koncept tillsammans med er och hjälpa till att ta ert företag framåt. Vi lägger stor vikt vid att förstå era behov och er arbetsmiljö, vilket leder till att vi gemensamt kan skapa ett hållbart inredningskoncept med allt från detaljer till materialval som ger känslan av ett andra hem. Med vårt nära samarbete tillsammans med många olika partners samt med vårt stora lager av återbrukade möbler garanterar vi inredningskoncept med många möjligheter.

Genom att arbeta med ett cirkulärt tänk kring inredning så sparar vi på planetens resurser och bidrar till en bättre miljö. En win-win!

Vad säger våra kunder?

Kontakta oss för ett möte kring ert nästa projekt!

Fler tjänster